"Šestatřicítka" po šestatřicáté

V sobotu 28. května se za krásného slunečného počasí konal již 36. ročník tradiční turistické a cykloturistické akce „Krumlovská 36“. Po loňském znovuzrození „šestatřicítky“, byli letos pořadatelé v napětí, zdali se podaří zvyšující se zájem o turistiku v Krumlově potvrdit. Obavy organizátorů vzaly brzy za své.

Hned od sedmé hodiny ranní se registrovali účastníci na delší trasy a po krátké pauze již následovaly rodinné klany s kočárky i bez, skupinky přátel s pejsky i bez a po oteplení vzduchu i cykloturisté s koly, ne bez . Kolem desáté hodiny bylo vypuštěno na trasy 162 turistů a cykloturistů.

Do pokoření novodobého rekordu z roku 2015 v té chvíli chyběli 4 účastníci. Malou naději, že rekordní počet bude překonán, nám dávala předběžná telefonická registrace party z Brna, která se rozhodla absolvovat jubilejní trasu v délce 36 km ze Střelic do Moravského Krumlova. A jak to nakonec dopadlo? Přesně v 19.21 hod. dorazila do cíle šestičlenná skupinka pokořující jubilejní „šestatřicítku“ a počet účastníků se tak navýšil na rekordních 168. Paráda!!!

Závěrem bych chtěl poděkovat hlavnímu partneru akce Bistru Kolis, dále pak děkujeme za podporu Městu Moravský Krumlov, skupině Poslední dech, Gymnáziu Mor. Krumlov, sportovním klubům Old boys basketbal a MK stolní tenis a Jakubu Konečnému.

Poděkování však patří i všem účastníkům, bez nichž by práce nás organizátorů neměla smysl.

 

Účast na trasách:
8km (kočárková) 33
10km 15
15km 38
17km 28
25km 15
36km jubilejní 6
50km 10

30km cyklo 11
65km cyklo 12